Alle wedstrijden (ook jeugd) opgeschort.

wedstrijden opgeschort

Enkel trainingen voor U6 tot en met U13 kunnen nog plaats vinden bij voldoende deelnemers.

maandag  U11

dinsdag U6 - U7 en U12 A en B

woensdag U9, U10 C en U12 C

donderdag U8 A, U10 A en B, U13

vrijdag U8 B, C, D, E

Alle trainingen op terrein A. Eénmaal per week.

Keeperstraining en techniektraining blijven doorgaan voor deze categories.

Geen publiek toegelaten behalve bij U6 en U7.

Trainer verwittigen als je niet deelneemt aan de trainingen.

De trainingen voor de ploegjes tot en met U13 hervatten op maandag 4 januari 2021 en voorlopig blijven de trainingen behouden aan het schema van éénmaal per week op het A-terrein.

Dit kan enkel veranderen als de overheid meer versoepelingen toelaat.

 

 

NIEUWE RICHTLIJNEN VOETBAL VLAANDEREN (Mededeling van voetbal Vlaanderen)

ENKEL HEENRONDE WORDT GESPEELD BIJ COMPETITIES MET STIJGEN EN DALEN

Voetbal Vlaanderen werd geconfronteerd met de recente beslissingen van het Overlegcomité en de Vlaamse sportsector. De eerder geplande competitiehervatting begin januari zal in deze moeilijke tijden moeten wijken voor een nieuwe oplossing. Onderstaande inhoud is uiteraard onderhevig aan de maatregelen van diverse overheden i.f.v. de coronacrisis.

Na overleg met diverse stakeholders en afweging van verschillende elementen (juridisch, sporttechnisch, organisatorisch, gezondheid,…) nam het Bestuur van Voetbal Vlaanderen in zitting van zaterdag 05-12-2020 de beslissing om voor alle reeksen met stijgen en dalen, enkel de heenronde af te werken. Op basis van dit eindklassement - wanneer alle ploegen eenmaal tegen elkaar gespeeld hebben -  worden kampioenen, stijgers en dalers aangeduid. We bevestigen dat ook in dit scenario de eindrondes niet gespeeld zullen worden. Dit werd bevestigd door de crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) op heden. 

De algemene maatregelen genomen tijdens de Algemene Vergaderingen van Voetbal Vlaanderen blijven van tel, voor zover van toepassing. Aangepaste reglementering volgt via de Hoge Raad en de coronacrisiscel.

CONCRETE INFORMATIE REEKSEN MET STIJGEN EN DALEN

  • Eerste elftallen provinciaal voetbal en hogere afdelingen (2e en 3e afdeling): competitiestart in het weekend van 14-02-2021. De competitie (= enkel de heenronde) eindigt normaliter in het weekend van 02-05-2021. De eerder individueel uitgestelde wedstrijden dienen ingehaald te worden in de maand februari (3, 7, 10, 17 en 24 februari), voor zover toegelaten en mogelijk.

CONCRETE INFORMATIE REEKSEN ZONDER STIJGEN EN DALEN

  • Jeugdvoetbal: het jeugdvoetbal in alle leeftijdscategorieën, zowel IP, P als Gew, hervat in het weekend van 06-02-2021 en eindigt op 29-05-2021. Om de verplaatsingen tot een minimum te beperken wordt er zoveel mogelijk in reeksen van 6 gespeeld en werden de niveaucodes toegepast voor enerzijds teams 1 en 2, en anderzijds teams 2 en 3. In de reeksen van 6 zal men 3 x tegen elkaar spelen. In uitzonderlijke gevallen zullen er nog reeksen van 7 of 8 zijn waar men 2 x tegen elkaar speelt.
  • Reserven, veteranen, recreanten, G-voetbal,…:  voor deze categorieën zal een aangepaste kalender aangeboden worden. Start is eveneens voorzien in het weekend van 14-02-2021.

Een breed gamma aan aspecten werd meegenomen in het debat dat tot deze beslissing leidde. Door contact met diverse stakeholders, via officiële en andere kanalen, verwachten én verhopen we een breed draagvlak voor deze competitiehervatting.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE BESLISSING?

  • Organisatorisch: een overvolle agenda van 30 speeldagen zorgt in het huidige kader voor heel wat extra druk op onze clubs. Extra veel bijkomende midweekwedstrijden, meerdere speeldagen op feestdagen en nogmaals een verlenging van de competitie zou een te zware last op de cluborganisatie en vrijwilligers leggen.
  • Sportief: elk team 1 x tegen elkaar laten spelen lijkt een eerlijkere competitie dan bv. 75% van de competitiewedstrijden te laten spelen.
  • Examens: de competitie tijdig beëindigen brengt onze studenten in de blok- en examenperiode niet in moeilijkheden.
  • Medisch: Nu nog een volledige kalender beëindigen zou de fysieke belasting op onze spelers enorm verhogen met heel wat blessureleed tot gevolg.
  • Uiteraard zijn er ook nog financiële en juridische redenen.

 

 

2021 Weerstand Koersel
Design by :  Web-Grafic